Het kan je bijna niet zijn ontgaan dat vanaf 25 mei de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Voor zorginstellingen brengt dit nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. De regels dwingen medewerkers van jouw zorginstelling om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige informatie van cliënten.

Bij veel zorginstellingen brengt de AVG veel vragen met zich mee. Hoe zorg ik dat de privacy rondom de gegevens van mijn cliënten geborgd is? Hoe maak ik een goed register van verwerkingsactiviteiten? Aan welke eisen moet een functionaris voor de gegevensbescherming voldoen?

Om deze vragen te beantwoorden én zorginstellingen te helpen bij het voldoen aan de richtlijnen van de AVG besloten AVG-Expert en CareRatio hun krachten te bundelen.

AVG-expert is een organisatie die kennis wil delen en organisaties ondersteunen bij het implementeren van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Eigenaar Leen Roeleveld is EU GDPR Practitioner en ISO27001 Certified ISMS Lead Implementer. Leen begeleidt diverse organisaties in verschillende branches naar AVG compliance.

CareRatio helpt zorginstellingen bij het uitvoeren van efficiënte en goede zorg. Met diepgaande kennis op het gebied van zorgprocessen, ICT-systemen én bedrijfskunde zorgt CareRatio voor gezonde processen. Eigenaar Gerhart van Dorp is reeds 12 jaar werkzaam op het grensvlak van Zorg en ICT. Gerhart heeft niet alleen oog voor de noodzakelijke aanpassingen op het gebied van processen en ICT-systemen maar hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om te starten met de houding en het gedrag van de zorgprofessional.

In de komende periode verzorgen AVG-expert en CareRatio een driedaagse training bij een zorginstelling. In de ochtend ligt de nadruk op kennisoverdracht. Deelnemers krijgen hierdoor begrip en inzicht in verschillende onderdelen van de AVG. In de middag gaan we praktisch aan de slag. Met behulp van kant en klare templates helpen AVG-expert en CareRatio de deelnemers bij het opstellen van benodigde registers, policies en procedures.

Ben je benieuwd wat AVG-expert en CareRatio voor jouw zorginstelling kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op.

Posted in

Leen Roeleveld

Laat een reactie achter